Chicken sticks

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 2 ČL soli
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 2 PL vinného octu
  • 100 ml vody
  • 4 stonky čínskej pažítky
  • 2 vajcia
  • 4 PL rastlinného oleja
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 3 PL hladkej múky T-530
  • fritovací olej

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia nakrájame na tyčinky, prilejeme k nim vodu v ktorej sme nechali aspoň 1 hodinu macerovať čínsku pažítku, pridáme soľ, sušený cesnak a ocot. Veľmi dobre premiešame a necháme zakryté v chladničke marinovať aspoň 1 hodinu.
V miske rozmiešame vajcia, škrob, prášok do pečiva, múku a olej a zalejeme tým prsia. Rukami dobre premiešame a necháme postáť asi 15 minút.
Na malom množstve rozpáleného oleja vysmážame do zlatova.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Špecialita, ktorú nájdete na každom thajskom trhu ako fastfoodovú dobrotu. Podáva sa buď len tak suchá pokvapkaná limetkovou šťavou, alebo sa namáča do rôznych omáčok.


Posledná aktualizácia receptúry: 15.03.2024


Hodnotenie autora 4.2