Chicken sticks
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 veľké kuracie prsia
- 2 ČL soli
- 1 PL sušeného cesnaku
- 2 PL vinného octu
- 100 ml vody
- 4 stonky čínskej pažítky
- 2 vajcia
- 4 PL rastlinného oleja
- 1 PL prášku do pečiva
- 1 PL kukuričného škrobu
- 3 PL hladkej múky T-530
- fritovací olej
POSTUP PRÍPRAVY
Prsia nakrájame na tyčinky, prilejeme k nim vodu v ktorej sme nechali aspoň 1 hodinu macerovať čínsku pažítku, pridáme soľ, sušený cesnak a ocot. Veľmi dobre premiešame a necháme zakryté v chladničke marinovať aspoň 1 hodinu.
V miske rozmiešame vajcia, škrob, prášok do pečiva, múku a olej a zalejeme tým prsia. Rukami dobre premiešame a necháme postáť asi 15 minút.
Na malom množstve rozpáleného oleja vysmážame do zlatova.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Špecialita, ktorú nájdete na každom thajskom trhu ako fastfoodovú dobrotu. Podáva sa buď len tak suchá pokvapkaná limetkovou šťavou, alebo sa namáča do rôznych omáčok.
Posledná aktualizácia receptúry: 15.03.2024
Hodnotenie autora 4.2