Krémová tarhoňa
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 PL rastlinného oleja
- 200 g tarhone
- 100 g choriza (voliteľne)
- 1 červená cibuľa
- 1 sladká paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL paradajkovej pasty
- 1 ČL pasty gochujang (info)
- 1 ČL mletej údenej červenej papriky
- 700 ml vývaru
- 100 g syra mozzarella
- 50 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvici (v kastróle) rozohrejeme oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu, na drobné kúsky nakrájané chorizo (recept) a nadrobno nakrájanú papriku. Restujeme asi 3 minúty. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkovú pastu, gochujang, údenú papriku a tarhoňu. Premiešame a restujeme asi 1 minútu. Zalejeme vývarom, podľa potreby osolíme, okoreníme a dusíme do uvarenia cestoviny. V prípade potreby podlejeme malým množstvom vody. Pridáme nakrájaný syr a necháme ho rozpustiť. Po odstavení z plameňa vmiešame maslo.
Dozdobíme zelenými bylinkami podľa chuti.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Pôvodne nebol tento recept, ktorý sa nazýva Creamy orzo bezmäsitý. Ale vzhľadom k zanedbateľnému množstvo choriza, ktoré navyše nie je nutné je v tejto kategórii.
Posledná aktualizácia receptúry: 05.10.2023