Krémová tarhoňa

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 PL rastlinného oleja
  • 200 g tarhone
  • 100 g choriza (voliteľne)
  • 1 červená cibuľa
  • 1 sladká paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL paradajkovej pasty
  • 1 ČL pasty gochujang (info)
  • 1 ČL mletej údenej červenej papriky
  • 700 ml vývaru
  • 100 g syra mozzarella
  • 50 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici (v kastróle) rozohrejeme oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu, na drobné kúsky nakrájané chorizo (recept) a nadrobno nakrájanú papriku. Restujeme asi 3 minúty. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkovú pastu, gochujang, údenú papriku a tarhoňu. Premiešame a restujeme asi 1 minútu. Zalejeme vývarom, podľa potreby osolíme, okoreníme a dusíme do uvarenia cestoviny. V prípade potreby podlejeme malým množstvom vody. Pridáme nakrájaný syr a necháme ho rozpustiť. Po odstavení z plameňa vmiešame maslo.

Dozdobíme zelenými bylinkami podľa chuti.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Pôvodne nebol tento recept, ktorý sa nazýva Creamy orzo bezmäsitý. Ale vzhľadom k zanedbateľnému množstvo choriza, ktoré navyše nie je nutné je v tejto kategórii.


Posledná aktualizácia receptúry: 05.10.2023


Hodnotenie autora 0