Krém Charlotte

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 300 g cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 500 g šľahačkovej smotany
  • 2 PL rumu
  • 2 PL kakaa (voliteľne)

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor, vajcia, mlieko a škrob vymiešame v kastróle, postavíme na plameň a varíme dokiaľ nezhustne (asi 15 minút). Prikryjeme kontaktne potravinovou fóliou a necháme chladnúť.
Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, pridáme uvarený krém rovnakej teploty a zašľaháme ho. Pridáme rum a premiešame. Ak chceme využiť krém na zdobenie môžeme polovicu odobrať a vmiešať do nej kakao.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Krém určený na zdobenie zákuskov, ale aj do ovocných pohárov. Množstvo krému stačí na kompletné plnenie i zdobenie torty s priemerom 24 cm.

Hodnotenie autora 0