Krém Charlotte
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 300 g cukru
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 500 g šľahačkovej smotany
- 2 PL rumu
- 2 PL kakaa (voliteľne)
POSTUP PRÍPRAVY
Cukor, vajcia, mlieko a škrob vymiešame v kastróle, postavíme na plameň a varíme dokiaľ nezhustne (asi 15 minút). Prikryjeme kontaktne potravinovou fóliou a necháme chladnúť.
Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, pridáme uvarený krém rovnakej teploty a zašľaháme ho. Pridáme rum a premiešame. Ak chceme využiť krém na zdobenie môžeme polovicu odobrať a vmiešať do nej kakao.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Krém určený na zdobenie zákuskov, ale aj do ovocných pohárov. Množstvo krému stačí na kompletné plnenie i zdobenie torty s priemerom 24 cm.
Hodnotenie autora 0