Králik na smotane
ZOZNAM SUROVÍN
- 800 g králičieho mäsa
- 3 PL hladkej múky T-530
- 0.5 ČL mletej červenej papriky
- 0.5 ČL sušeného tymiánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- 1 PL masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 200 g šampiňónov
- 1 PL plnotučnej horčice
- 3 PL pochúťkovej smotany
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky dáme múku, papriku, tymián, soľ, korenie a nastrúhaný muškátový orech. Do misky vložíme nakrájané diely králika a zmesou ho poriadne obalíme. V tlakovom hrnci na masle osmažíme diely z každej strany do zlatova (5 minút) a vyberieme ho von. Vložíme a orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a hríby. Pridáme naspäť králika, prilejeme 750 ml vody hrniec zatvoríme. Privedieme k varu a po natlakovaní králika dusíme 20 minút a ďalších 10 minút necháme dôjsť v zatvorenom tlakovom hrnci. Vypustíme paru, hrniec otvoríme a pridáme horčicu, smotanu, a na miernom plameni necháme prejsť varom.
TIPY, TRIKY A RADY
Prílohu môžeme podávať akúkoľvek na akú máme chuť. Pred podávaním ozdobíme nasekanými pierkami cibule, alebo inou zelenou vňaťou.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.10.2023