Králik na smotane

ZOZNAM SUROVÍN

  • 800 g králičieho mäsa
  • 3 PL hladkej múky T-530
  • 0.5 ČL mletej červenej papriky
  • 0.5 ČL sušeného tymiánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • 1 PL masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 g šampiňónov
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 3 PL pochúťkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme múku, papriku, tymián, soľ, korenie a nastrúhaný muškátový orech. Do misky vložíme nakrájané diely králika a zmesou ho poriadne obalíme. V tlakovom hrnci na masle osmažíme diely z každej strany do zlatova (5 minút) a vyberieme ho von. Vložíme a orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a hríby. Pridáme naspäť králika,  prilejeme 750 ml vody hrniec zatvoríme. Privedieme k varu a po natlakovaní králika dusíme 20 minút a ďalších 10 minút necháme dôjsť v zatvorenom tlakovom hrnci. Vypustíme paru, hrniec otvoríme a pridáme horčicu, smotanu, a na miernom plameni necháme prejsť varom.

TIPY, TRIKY A RADY

Prílohu môžeme podávať akúkoľvek na akú máme chuť. Pred podávaním ozdobíme nasekanými pierkami cibule, alebo inou zelenou vňaťou.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.10.2023


Hodnotenie autora 0