Köttbullare
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g strúhanky
- 1 vajíčko
- 5 PL mlieka
- soľ
- olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny pomiešame a z hotovej masy vytvoríme guľôčky. Tie potom necháme odležať na 120 minút v chladničke. Guľôčky po vybratí z chladničky na miernom ohni vysmažíme v oleji. Počas vysmážania si predhrejeme elektrickú rúru (horný a dolný ohrev) na 170°C. Po vysmažení mäsové guľôčky ešte 30 minút dopečieme v elektrickej rúre.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s varenými zemiakmi, alebo kašou a neodmysliteľnou bešamelovou švédskou omáčkou, ktorej recept na prípravu nájdete v receptári. Na vrch si dáme vždy trocha brusnicového džemu.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023
Hodnotenie autora 0