Köttbullare

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajíčko
  • 5 PL mlieka
  • soľ
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pomiešame a z hotovej masy vytvoríme guľôčky. Tie potom necháme odležať na 120 minút v chladničke. Guľôčky po vybratí z chladničky na miernom ohni vysmažíme v oleji. Počas vysmážania si predhrejeme elektrickú rúru (horný a dolný ohrev) na 170°C. Po vysmažení mäsové guľôčky ešte 30 minút dopečieme v elektrickej rúre.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s varenými zemiakmi, alebo kašou a neodmysliteľnou bešamelovou švédskou omáčkou, ktorej recept na prípravu nájdete v receptári. Na vrch si dáme vždy trocha brusnicového džemu.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0