Kolínske rezne
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 kuracie prsia
- mleté čierne korenie
- 1 PL sójovej omáčky
- 150 g hladkej múky T-650
- 50 g zemiakového škrobu
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- 1 PL rastlinného oleja
- 250 ml mlieka
- olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Prsia nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. V miske ich okoreníme, prelejeme sójovou omáčkou a rukou kvalitne premiešame. Necháme postáť asi 10 minút. Pripravíme cestíčko zmiešaním múky, škrobu, soli, prášku do pečiva, oleja a mlieka. Metličkou vypracujeme jemné cestíčko bez hrudiek, v ktorom obalíme kuracie plátky a na panvici ich vysmažíme 3 minúty z každej strany. Po osmažení ukladáme rezne na papierovej utierke, kvôli odsatiu prebytočného tuku.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Kuracie prsia v chlebovom cestíčku sú špecialitou jednej kolínskej reštaurácie. Podávajú sa nakrájané na kúsky na šaláte, alebo s cestovinou, napríklad špagetami. Keďže by sa malo jednať o ľahší pokrm odporúčam k nemu napríklad Coleslaw (recept).
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023
Hodnotenie autora 0