Kolínske rezne

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 kuracie prsia
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 150 g hladkej múky T-650
  • 50 g zemiakového škrobu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 250 ml mlieka
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. V miske ich okoreníme, prelejeme sójovou omáčkou a rukou kvalitne premiešame. Necháme postáť asi 10 minút. Pripravíme cestíčko zmiešaním múky, škrobu, soli, prášku do pečiva, oleja a mlieka. Metličkou vypracujeme jemné cestíčko bez hrudiek, v ktorom obalíme kuracie plátky a na panvici ich vysmažíme 3 minúty z každej strany. Po osmažení ukladáme rezne na papierovej utierke, kvôli odsatiu prebytočného tuku.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Kuracie prsia v chlebovom cestíčku sú špecialitou jednej kolínskej reštaurácie. Podávajú sa nakrájané na kúsky na šaláte, alebo s cestovinou, napríklad špagetami. Keďže by sa malo jednať o ľahší pokrm odporúčam k nemu napríklad Coleslaw (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0