Kofila
ZOZNAM SUROVÍN
- 20 g stuženého tuku Cera
- 1 PL mletej obyčajnej kávy
- 3 PL trstinového cukru
- 3 PL rumu
- 1 karamelová sušienka (10 g)
- 1 PL Salka
- 2 PL kakaa
- 2 PL práškového cukru
- čokoláda na pralinky (recept)
POSTUP PRÍPRAVY
V nerezovej miske nad vodným kúpeľom rozpustíme stužený tuk, pridáme do neho kávu a za stáleho miešania ohrievame asi 2 minúty. Odstavíme z plameňa a necháme chladnúť.
Do kastróla dáme trstinový cukor, ktorý zalejeme rumom a na veľmi slabom plameni zahrievame, dokiaľ sa cukor nerozpustí. Takto pripravený rumový sirup postupne zapracujeme do kávovej zmesi. Pridáme na jemno rozdrvenú sušienku, kondenzované mlieko, kakao a práškový cukor a kvalitne vymiešame. Necháme trocha vychladnúť a pomocou sáčka (plničky) natláčame krém do čokoládovej škrupinky v silikónovej forme do 3/4 formy. Nakoniec dolejeme až po vrch formy čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 20 minút. Postup opakujeme do úplného minutia krému (takto pripravíme 16 ks praliniek).
Vyberieme pripravené pralinky z foriem a uskladníme v chladničke k následnému konzumu.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jedinečné spojenie mliečnej čokolády a jemnej kávovej náplne. Kofila vznikla v roku 1923 a jej ikonický žltý obal s murínom navrhol dnes už známy umelec Zdeněk Rykr.
Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024