Kofila

ZOZNAM SUROVÍN

  • 20 g stuženého tuku Cera
  • 1 PL mletej obyčajnej kávy
  • 3 PL trstinového cukru
  • 3 PL rumu
  • 1 karamelová sušienka (10 g)
  • 1 PL Salka
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL práškového cukru
  • čokoláda na pralinky (recept)

POSTUP PRÍPRAVY

V nerezovej miske nad vodným kúpeľom rozpustíme stužený tuk, pridáme do neho kávu a za stáleho miešania ohrievame asi 2 minúty. Odstavíme z plameňa a necháme chladnúť.

Do kastróla dáme trstinový cukor, ktorý zalejeme rumom a na veľmi slabom plameni zahrievame, dokiaľ sa cukor nerozpustí. Takto pripravený rumový sirup postupne zapracujeme do kávovej zmesi. Pridáme na jemno rozdrvenú sušienku, kondenzované mlieko, kakao a práškový cukor a kvalitne vymiešame. Necháme trocha vychladnúť a pomocou sáčka (plničky) natláčame krém do čokoládovej škrupinky v silikónovej forme do 3/4 formy. Nakoniec dolejeme až po vrch formy čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 20 minút. Postup opakujeme do úplného minutia krému (takto pripravíme 16 ks praliniek).

Vyberieme pripravené pralinky z foriem a uskladníme v chladničke k následnému konzumu.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jedinečné spojenie mliečnej čokolády a jemnej kávovej náplne. Kofila vznikla v roku 1923 a jej ikonický žltý obal s murínom navrhol dnes už známy umelec Zdeněk Rykr.


Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024


Hodnotenie autora 0