Kewpie
ZOZNAM SUROVÍN
- 250 ml rastlinného oleja
- 75 ml dashi (recept)
- 2 vaječné žĺtky
- 0.5 PL ryžového octu
- 0.5 PL šťavy z citróna
- 1 ČL soli
- 0.5 ČL plnotučnej horčice
- 1 PL medu
POSTUP PRÍPRAVY
Do úzkej vysokej nádoby vyklepneme žĺtka, zalejeme ich olejom a vývarom dashi. Pridáme všetky ostatné suroviny okrem octu a citrónovej šťavy. Tyčový mixér ponoríme na dno, zapneme na maximum a pomaly ťaháme zapnutý mixér smerom hore. Ak je to potrebné, môžeme pohybovať mixérom hore a dole. Nakoniec majonézu okyslíme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Postup na prípravu japonskej majonézy podľa receptúry japonského kuchára. Táto omáčka zaujme svojou farbou, ale najmä chuťou.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0