Kewpie

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 ml rastlinného oleja
  • 75 ml dashi (recept)
  • 2 vaječné žĺtky
  • 0.5 PL ryžového octu
  • 0.5 PL šťavy z citróna
  • 1 ČL soli
  • 0.5 ČL plnotučnej horčice
  • 1 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

Do úzkej vysokej nádoby vyklepneme žĺtka, zalejeme ich olejom a vývarom dashi. Pridáme všetky ostatné suroviny okrem octu a citrónovej šťavy. Tyčový mixér ponoríme na dno, zapneme na maximum a pomaly ťaháme zapnutý mixér smerom hore. Ak je to potrebné, môžeme pohybovať mixérom hore a dole. Nakoniec majonézu okyslíme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Postup na prípravu japonskej majonézy podľa receptúry japonského kuchára. Táto omáčka zaujme svojou farbou, ale najmä chuťou.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0