Katův šleh
ZOZNAM SUROVÍN
- 300 g bravčového mäsa
- 1 červená cibuľa
- 4 jarné cibuľky
- 0.5 červenej papriky
- 2 chillie papričky
- 200 g zeleninového leča
- 1 kyslá uhorka
- 2 PL worcesterskej omáčky
- 4 PL kečupu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL rastlinného oleja
- bravčová masť
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso (ideálne bravčové stehno) nakrájame na tenké rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pridáme olej. Pridáme nakrájané chilli papričky. Lečo vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Olúpanú cibuľu nakrájame na céčka. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky. Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k leču.
V panvici (ideálne vo woku) rozpálime bravčovú masť, pridáme naložené mäsové rezančeky a sprudka restujeme asi 5 minút. Pridáme cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, papriku a znova 5 minút restujeme a miešame. Potom pridáme lečo, kečup a krátko prehrejeme. Dochutíme korením poprípade dosolíme
TIPY, TRIKY A RADY
Kaťák, miestny názov pre českú špecialitu Katův šleh je socialistická klasika, ktorá sa podáva s rôznymi prílohami, ale najsprávnejšie sú zemiakové placky – nálešníky (recept).
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023