Katův šleh

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g bravčového mäsa
  • 1 červená cibuľa
  • 4 jarné cibuľky
  • 0.5 červenej papriky
  • 2 chillie papričky
  • 200 g zeleninového leča
  • 1 kyslá uhorka
  • 2 PL worcesterskej omáčky
  • 4 PL kečupu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • bravčová masť

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso (ideálne bravčové stehno) nakrájame na tenké rezance, osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pridáme olej. Pridáme nakrájané chilli papričky. Lečo vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Olúpanú cibuľu nakrájame na céčka. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky. Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k leču.
V panvici (ideálne vo woku) rozpálime bravčovú masť, pridáme naložené mäsové rezančeky a sprudka restujeme asi 5 minút. Pridáme cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, papriku a znova 5 minút restujeme a miešame. Potom pridáme lečo, kečup a krátko prehrejeme. Dochutíme korením poprípade dosolíme

TIPY, TRIKY A RADY

Kaťák, miestny názov pre českú špecialitu Katův šleh je socialistická klasika, ktorá sa podáva s rôznymi prílohami, ale najsprávnejšie sú zemiakové placky – nálešníky (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0