Kaiserschmarrn

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 100 ml mlieka
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 PL trstinového cukru
  • 5 PL hladkej múky T-530
  • 50 g masla
  • práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme na sneh 3 bielka, soľ a citrónovú šťavu. Žĺtky, mlieko, múku, vanilínový a trstinový cukor vymiešame na cesto s konzistenciou podobnou palacinkám. Do cesta vmiešame sneh z bielkov a špachtľou zľahka premiešame. Na panvici rozpustíme maslo a vylejeme na neho cesto, ktoré zarovnáme. Opečieme na miernom plameni z jednej strany asi 5 minút a z druhej asi 3.5 minúty. Vyberieme a natrháme vidličkou, alebo radielkom na tanieri. Prípadne po otočení môžeme nakrájať špachtľou priamo na panvici.

Na tanieri prelejeme omáčkou z ovocia a posypeme práškovým cukrom a mletými orechmi, škoricovým cukrom, alebo kakaom. Ak máme chuť ho ešte viac vylepšiť podávame k nemu vanilkový krém.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Cisársky trhanec je dezert s pôvodom v Rakúskej kuchyni. Je to ľahká, karamelizovaná palacinka zo sladkého cesta.


Posledná aktualizácia receptúry: 01.12.2023


Hodnotenie autora 0