Jjamppong
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 PL rastlinného oleja
- 20 g cesnaku
- 20 g zázvoru
- 3 zelené cibuľky
- 60 g cibule
- 2 ks Pak Choi (info)
- 100 g cukety
- 1 chillie paprička
- 100 g bravčového mäsa
- 3 PL gochugaru (info)
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL ustricovej omáčky
- 50 ml červeného vína
- 1.5 l vývaru
- 120 g morských plodov
- 250 g rezancov Udon (recept)
POSTUP PRÍPRAVY
Mrkvu nakrájame na spôsob julienne, cuketu na pol centimetrové kocky, Pak Choi natrháme na širšie kúsky, zázvor, chillie papričky, cesnak, cibuľu a cibuľku nakrájame na plátky. Mäso nakrájame na veľmi tenké prúžky. Uvaríme rezance.
Na wok (alebo do nízkeho kastróla) dáme olej, pridáme zázvor, cibuľku a cesnak, a na miernom ohni restujeme 3 minúty. Pridáme bravčové mäso kým sa nezatiahne, cibuľu, Pak Choi, mrkvu, cuketu, chillie papričku a zarestujeme. Vsypeme gochugaru a miešame kým sa nespoja všetky chute a vône. Potom prilejeme sójovú aj ustricovú omáčku dookola woku a premiešame. Zalejeme vývarom a červeným vínom a varíme do zmäknutia mäsa ešte asi 25 minút. Pridáme rozmrazené morské plody a všetko spolu povaríme ešte 3 minúty.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jjamppong (čítaj čamponk) je kórejská, alebo tiež kórejsko-čínska veľmi pikantná rezancová polievka s vývarom z morských plodov, alebo bravčového mäsa. Medzi bežné prísady patrí cibuľa, cesnak, kórejská cuketa, mrkva, kapusta, chobotnice, mušle a bravčové mäso.
Posledná aktualizácia receptúry: 16.02.2024