Jarné závitky

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 15 ks ryžového papiera
  • olej na vysmážanie

NÁPLŇ

  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 120 g morských plodov
  • 1 mrkva
  • 100 g mungo klíčkov
  • 100 g bielej kapusty
  • 6 ks hríbov shiitake (info)
  • 2 zelené cibuľky
  • 100 g sklenených rezancov
  • 2 vajcia
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 0.5 ČL soli
  • 0.5 ČL kryštálového cukru
  • 1x TAD bieleho korenia

OMÁČKA

  • 1 PL ryžového octu
  • 2 ČL sojovej omáčky
  • 1 ČL omáčky hoisin (info)
  • 0.5 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 chillie paprička
  • 50 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si ryžový papier podľa návodu na obale. Najemno nakrájame (nastrúhame) všetky suroviny na náplň. Pripravíme sklenené rezance. Pripravíme si omáčku zmiešaním predpísaných surovín.

Zmiešame všetky suroviny na náplň s 1 vajíčkom a necháme asi 10 minút odležať v chladničke. Ryžový papier vybalíme a oddelíme jeho vrstvy. Prikryjeme ho vlhkou utierkou aby neoschol a nepraskal. Na papier otočený rohom k sebe dáme vrstvu asi 3 PL náplne a začneme rolovať od seba natesno asi do polovice. Preložíme krajné rohy a rolujeme až do tvaru “otvorenej obálky”. Vrch (trojuholník) potrieme rozšľahaným vajíčkom a dorolujeme. Zabalíme rovnako aj ostatné rolky. Vysmážame v oleji na strednom plameni do zlatova a vyložíme na servítku, aby odsala prebytočný tuk.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0