Japan Creppe

ZOZNAM SUROVÍN

  • 30 g masla
  • 110 ml mlieka
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 100 g  hladkej múky T-530
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 0.5 ČL soli
  • 3 vaječné bielky
  • 50 g kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V stredne veľkej miske zmiešame rozpustené maslo, mlieko, žĺtok a vanilkový extrakt. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a šľaháme, kým sa úplne nespoja všetky prísady. Vyšľaháme vaječné bielky na tuhý sneh do ktorého počas šľahania pridáme cukor. Do palacinkového cesta jemne vmiešame sneh. Panvicu rozohrejeme na miernom plameni a zľahka ju namažeme olejom. Pridáme palacinkové cesto a smažíme ho 4-5 minút z každej strany, pričom pri obracaní musíme byť veľmi opatrní. Počas smaženia panvicu prikryjeme pokrievkou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Nadýchaný sladký pokrm najmä pre malých Japoncov. Palacinky podávame s čerstvým ovocím, šľahačkou a javorovým sirupom.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 3.5