Japan Creppe
ZOZNAM SUROVÍN
- 30 g masla
- 110 ml mlieka
- 1 vaječný žĺtok
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 100 g hladkej múky T-530
- 2 ČL prášku do pečiva
- 0.5 ČL soli
- 3 vaječné bielky
- 50 g kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
V stredne veľkej miske zmiešame rozpustené maslo, mlieko, žĺtok a vanilkový extrakt. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a šľaháme, kým sa úplne nespoja všetky prísady. Vyšľaháme vaječné bielky na tuhý sneh do ktorého počas šľahania pridáme cukor. Do palacinkového cesta jemne vmiešame sneh. Panvicu rozohrejeme na miernom plameni a zľahka ju namažeme olejom. Pridáme palacinkové cesto a smažíme ho 4-5 minút z každej strany, pričom pri obracaní musíme byť veľmi opatrní. Počas smaženia panvicu prikryjeme pokrievkou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Nadýchaný sladký pokrm najmä pre malých Japoncov. Palacinky podávame s čerstvým ovocím, šľahačkou a javorovým sirupom.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024
Hodnotenie autora 3.5