Jahodový mls
ZOZNAM SUROVÍN
KORPUS
- 250 g sušienky Biscoff
- 100 g masla
KRÉM
- 900 g smotanového syra
- 100 g jogurtu
- 135 g kryštálového cukru
- 8 g vanilínového cukru
- 45 g kukuričného škrobu
- 3 vajcia
JAHODOVÁ ZMES
- 250 g jahôd
- 80 g kryštálového cukru
TOPING
- 200 g nátierky Biscoff
ZDOBENIE
- nátierka Biscoff
- sušienky Biscoff
- jahody
POSTUP PRÍPRAVY
Sušienky jemne pomelieme v kuchynskom robote a primiešame k nim rozpustené maslo. Zmes naložíme do formy vystlanej papierom na pečenie, urovnáme a zhutníme lyžicou. Takto aj s formou dáme do chladničky na 30 minút.
Na panvici uvaríme za stáleho miešania jahody a cukor na stredne vysokej teplote asi 7 minút, alebo kým jahody nezmäknú. Jahody pretlačíme cez sitko alebo umixujeme na homogénny džem a necháme chladnúť.
V hlbokej mise zmiešame smotanový syr, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Miešame mixérom 1 minútu, kým sa nespoja všetky suroviny. Pridáme kukuričný škrob a miešame ďalšiu 1 minútu. Ďalej už len pomocou stierky vmiešame po jednom vajíčka.
Na korpus nanesieme polovicu zmesi a zrovnáme ju, pridáme jahodový džem, rozotrieme ho a na jahody nanesieme zvyšný krém, ktorý opäť rovnomerne ho rozotrieme.
Zákusok vložíme do predhriatej rúry na 125℃ (horný a dolný ohrev) a pečieme 60 minút, alebo kým okraje nestuhnú a stred sa stále mierne chveje. Rúru vypneme a zákusok necháme v rúre 1 hodinu, aby sa nezrútil, alebo nepraskol.
Zákusok vyberieme z rúry a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň rozpustíme nátierku Biscoff v hrnci s vodou na miernom ohni za stáleho miešania. Zákusok polejeme nátierkou. Necháme v chladničke tuhnúť 45 minút. Nakrájame na obdĺžniky, ktoré ozdobíme mrvenkou zo sušienok, jahodou a nátierkou Biscoff.