Jahodový mls

ZOZNAM SUROVÍN

KORPUS

  • 250 g sušienky Biscoff
  • 100 g masla

KRÉM

  • 900 g smotanového syra
  • 100 g jogurtu
  • 135 g kryštálového cukru
  • 8 g vanilínového cukru
  • 45 g kukuričného škrobu
  • 3 vajcia

JAHODOVÁ ZMES

  • 250 g jahôd
  • 80 g kryštálového cukru

TOPING

  • 200 g nátierky Biscoff

ZDOBENIE

  • nátierka Biscoff
  • sušienky Biscoff
  • jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky jemne pomelieme v kuchynskom robote a primiešame k nim rozpustené maslo. Zmes naložíme do formy vystlanej papierom na pečenie, urovnáme a zhutníme lyžicou. Takto aj s formou dáme do chladničky na 30 minút.

Na panvici uvaríme za stáleho miešania jahody a cukor na stredne vysokej teplote asi 7 minút, alebo kým jahody nezmäknú. Jahody pretlačíme cez sitko alebo umixujeme na homogénny džem a necháme chladnúť.

V hlbokej mise zmiešame smotanový syr, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Miešame mixérom 1 minútu, kým sa nespoja všetky suroviny. Pridáme kukuričný škrob a miešame ďalšiu 1 minútu. Ďalej už len pomocou stierky vmiešame po jednom vajíčka.

Na korpus nanesieme polovicu zmesi a zrovnáme ju, pridáme jahodový džem, rozotrieme ho a na jahody nanesieme zvyšný krém, ktorý opäť rovnomerne ho rozotrieme.

Zákusok vložíme do predhriatej rúry na 125℃ (horný a dolný ohrev) a pečieme 60 minút, alebo kým okraje nestuhnú a stred sa stále mierne chveje. Rúru vypneme a zákusok necháme v rúre 1 hodinu, aby sa nezrútil, alebo nepraskol.
Zákusok vyberieme z rúry a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň rozpustíme nátierku Biscoff v hrnci s vodou na miernom ohni za stáleho miešania. Zákusok polejeme nátierkou. Necháme v chladničke tuhnúť 45 minút. Nakrájame na obdĺžniky, ktoré ozdobíme mrvenkou zo sušienok, jahodou a nátierkou Biscoff.

Hodnotenie autora 0