Jahňady

ZOZNAM SUROVÍN

  • 30 ks lieskových jahňád
  • 1 vajce
  • 120 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky T-530
  • 1 ČL soli
  • curry korenie
  • sušený cesnak
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z muky, mlieka a vajíčka vypracujeme hustejšie cestíčko, osolíme ho a rozdelíme na dve časti do misiek. Jedno cestíčko dochutíme sušeným cesnakom, druhé curry korením. Jahňady obalíme v cestíčku a vysmažíme ich v rozohriatom oleji do zlatova. Podávame s nejakou omáčkou, alebo len tak.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jahňady zbierame v polovici februára. Sú plné vitamínov, organizmu prospešných látok a vitamínov. Nie je to žiadny novodobý recept, ale jedlo našich predkov.

Hodnotenie autora 2.7