Hühnergulasch

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.0 kg kuracích pŕs
  • 3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 pór (3-4 jarné cibuľky)
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL mletej sladkej červenej papriky
  • 2 PL hladkej múky T-530
  • 800 ml vývaru
  • šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kocky, mäso nakrájame na kúsky. V hrnci zohrejeme toľko oleja, aby pokryl dno hrnca. Orestujeme cibuľu a kocky mrkvy. Vmiešame pór, pretlačený cesnak, paradajkovú pastu, papriku a múku. V prípade potreby pri pridávaní ingrediencií podlievame trochou vývaru, aby sa nič nepripálilo. Pridáme mäso a všetko zalejeme zvyšným vývarom. Privedieme k varu, znížime teplotu a varíme asi 20 minút, kým sa mäso a zelenina neuvaria. Nakoniec vmiešame 2 PL smotany a dochutíme soľou a korením. Pridáme aj bylinky podľa želania (napríklad pažítku a petržlenovú vňať).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Guláše z kuracieho mäsa nebývajú veľmi tradičné, ale tento recept nemecký je skutočne výnimkou.

Hodnotenie autora 0