Huevos Espinacas
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme šalotku. Pridáme nasekané chillie a pretlačený cesnak. Restujeme 3 minúty a pridáme špenátové listy. Podusíme asi 2 minúty, pridáme smotanu a nakrájaný syr s plesňou. Počkáme dokiaľ sa syr nerozpustí, rozbijeme vajíčka na rôzne miesta panvice a bez miešania ich necháme zatiahnuť (asi 5 minút). Pridáme muškátový oriešok a nastrúhanú goudu a necháme dusiť ešte 2 minúty a na vrch posypeme kvôli efektu a pikantnosti zmesou drvených sušených chillie papričiek, alebo polejeme chillie olejom (recept).
INFORMÁCIE O RECEPTE
Huevos con Espinacas – slovenský preklad tejto španielskej pochúťky by znel vajíčka so špenátom. Neznie to síce tak exoticky, ale chutná to priam božsky… K jedlu podávame opečené bagetky, alebo toasty.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024