Huevos Espinacas

ZOZNAM SUROVÍN

  • 80 g masla
  • 1 šalotka
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvá chillie paprička
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g syra Niva (recept)
  • 4 vajcia
  • muškátový oriešok
  • 150 g syra Gouda (recept)
  • 1 ČL gochugaru (info)

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme šalotku. Pridáme nasekané chillie a pretlačený cesnak. Restujeme 3 minúty a pridáme špenátové listy. Podusíme asi 2 minúty, pridáme smotanu a nakrájaný syr s plesňou. Počkáme dokiaľ sa syr nerozpustí, rozbijeme vajíčka na rôzne miesta panvice a bez miešania ich necháme zatiahnuť (asi 5 minút). Pridáme muškátový oriešok a nastrúhanú goudu a necháme dusiť ešte 2 minúty a na vrch posypeme kvôli efektu a pikantnosti zmesou drvených sušených chillie papričiek, alebo polejeme chillie olejom (recept).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Huevos con Espinacas – slovenský preklad tejto španielskej pochúťky by znel vajíčka so špenátom. Neznie to síce tak exoticky, ale chutná to priam božsky… K jedlu podávame opečené bagetky, alebo toasty.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 3.5