Hruškový kompót

  • hrušky

NÁLEV (0.7 l fľaša)

  • 100 ml kryštálového cukru
  • 2 klinčeky
  • 0.5 ČL kyseliny citrónovej
  • kúsok celej škorice
  • voda

ZOZNAM SUROVÍN

POSTUP PRÍPRAVY

Hrušky umyjeme rozdelíme pozdĺžne na 4 časti a zbavíme ich šupy a jadrovníka. Naložíme ich do sterilných zaváracích pohárov. Plníme takmer až po vrch aby sme mali hrušky po zaliatí ponorené. Do každého pohára dáme suroviny na nálev a zalejeme vodou až po okraj. Poháre zatvoríme a necháme sterilizovať. V sterilizátore nastavíme teplotu na 85°C a dobu 25 minút. Po skončení sterilizácie necháme v hrnci voľne chladnúť.

EXTRA VYBAVENIE

  • zaváracie poháre
  • sterilizačný hrniec

Posledná aktualizácia receptúry: 25.06.2024


Hodnotenie autora 0