Hruškový kompót
- hrušky
NÁLEV (0.7 l fľaša)
- 100 ml kryštálového cukru
- 2 klinčeky
- 0.5 ČL kyseliny citrónovej
- kúsok celej škorice
- voda
ZOZNAM SUROVÍN
POSTUP PRÍPRAVY
Hrušky umyjeme rozdelíme pozdĺžne na 4 časti a zbavíme ich šupy a jadrovníka. Naložíme ich do sterilných zaváracích pohárov. Plníme takmer až po vrch aby sme mali hrušky po zaliatí ponorené. Do každého pohára dáme suroviny na nálev a zalejeme vodou až po okraj. Poháre zatvoríme a necháme sterilizovať. V sterilizátore nastavíme teplotu na 85°C a dobu 25 minút. Po skončení sterilizácie necháme v hrnci voľne chladnúť.
EXTRA VYBAVENIE
- zaváracie poháre
- sterilizačný hrniec
Posledná aktualizácia receptúry: 25.06.2024
Hodnotenie autora 0