Hruškový džem

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.5 kg zrelých hrušiek
  • 500 g kryštálového cukru
  • 2 PL medu
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 4 PL rumu
  • 1 ČL mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpané hrušky zbavené jadrovníka nakrájame na kocky s hranou 1 cm. Kúsky hrušiek rozložíme do hlbšieho plechu na pečenie a podlejeme jablkovým octom. Pekáč dáme do rúry (horný a dolný ohrev), ktorú sme predhriali na 200°C a necháme piecť približne 25 minút. Následne hrušky rovnomerne posypeme polovicou cukru a dáme opäť na 15 minút piecť. Po tejto dobe pridáme škoricu, rum, zázvor, med a zbytok cukru, dôkladne premiešame a necháme v rúre ešte ďalších 5 minút. Po dopečení hrušiek všetko rozmixujeme tak, aby ostali hrušky aj “priznané” a plníme do čistých fliaš. Zatiahneme viečka a necháme aspoň 15 minút stáť hore dnom.

EXTRA VYBAVENIE

  • zaváracie poháre

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0