Hotteok

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 200 ml vody
  • 250 g hladkej múky T-530
  • 50 g ryžovej múky
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 0.5 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
  • 0.5 PL soli
  • olej na vysmážanie

PLNKA

  • 3 PL rastlinného oleja
  • 150 g bravčového mäsa
  • 100 g šampiónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 chillie paprička
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/4 červenej papriky
  • 1 mrkva
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL ustricovej omáčky
  • 1 ČL sušeného zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto kvalitne vymiešame vareškou a necháme prikryté odpočívať a pracovať. Plnku pripravíme tak, že orestujeme všetky suroviny jemne nakrájané v poradí jarná cibuľka (cibuľa), mleté mäso, šampiňóny, nahrubo nastrúhaná mrkva, paprika nakrájaná na malé kocky, pretlačený cesnak, zázvor a nasekaná chillie paprička. Po zarestovaní (10 minút) podlejeme omáčkami a necháme vydusiť tekutinu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a cesto, ktoré medzi tým získalo správnu viskozitu (je celkom riedke) jednou rukou vytiahneme a druhou oddelíme tak, aby nám v ruke ostala guľa o veľkosti tenisovej loptičky. Cesto rukou roztlačíme na dlani, naložíme lyžicou výdatne náplň a obalíme ju cestom – zabalíme celú zmes. Jemne roztlačíme na placku a opečieme na panvici do zlatova z oboch strán. Panvicu pri príprave zakryjeme aby teplo neunikalo a cesto sa lepšie pripravilo.

Podávame s vybranou omáčkou, alebo len s majonézou a kečupom.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Hotteok, niekedy nazývaný aj hoeddeok, je druh plnenej palacinky (plní sa na sladko aj na slano) známej ako obľúbené pouličné jedlo v Južnej Kórei. Pochádza z Číny a do Kórey bol prvýkrát privezený v 19. storočí.


Posledná aktualizácia receptúry: 16.03.2024


Hodnotenie autora 4.5