Hotteok
ZOZNAM SUROVÍN
CESTO
- 200 ml vody
- 250 g hladkej múky T-530
- 50 g ryžovej múky
- 3 PL rastlinného oleja
- 0.5 PL kryštálového cukru
- 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
- 0.5 PL soli
- olej na vysmážanie
PLNKA
- 3 PL rastlinného oleja
- 150 g bravčového mäsa
- 100 g šampiónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 chillie paprička
- 2 jarné cibuľky
- 1/4 červenej papriky
- 1 mrkva
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL ustricovej omáčky
- 1 ČL sušeného zázvoru
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny na cesto kvalitne vymiešame vareškou a necháme prikryté odpočívať a pracovať. Plnku pripravíme tak, že orestujeme všetky suroviny jemne nakrájané v poradí jarná cibuľka (cibuľa), mleté mäso, šampiňóny, nahrubo nastrúhaná mrkva, paprika nakrájaná na malé kocky, pretlačený cesnak, zázvor a nasekaná chillie paprička. Po zarestovaní (10 minút) podlejeme omáčkami a necháme vydusiť tekutinu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a cesto, ktoré medzi tým získalo správnu viskozitu (je celkom riedke) jednou rukou vytiahneme a druhou oddelíme tak, aby nám v ruke ostala guľa o veľkosti tenisovej loptičky. Cesto rukou roztlačíme na dlani, naložíme lyžicou výdatne náplň a obalíme ju cestom – zabalíme celú zmes. Jemne roztlačíme na placku a opečieme na panvici do zlatova z oboch strán. Panvicu pri príprave zakryjeme aby teplo neunikalo a cesto sa lepšie pripravilo.
Podávame s vybranou omáčkou, alebo len s majonézou a kečupom.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Hotteok, niekedy nazývaný aj hoeddeok, je druh plnenej palacinky (plní sa na sladko aj na slano) známej ako obľúbené pouličné jedlo v Južnej Kórei. Pochádza z Číny a do Kórey bol prvýkrát privezený v 19. storočí.
Posledná aktualizácia receptúry: 16.03.2024