Horchata

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 šálka dlhozrnnej ryže
  • 4 šálky vody
  • 2 tyčinky škorice
  • 2 šálky mlieka
  • 5 PL medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou v jemnom sitku. Do mixéra dáme ryžu, vodu a tyčinky škorice. Mixujeme asi 1 minútu, dokiaľ sa ryža a škorica úplne nerozmixujú. Prelejeme do sklenenej nádoby a na 12 hodín dáme do chladničky. Vychladený nápoj precedíme cez gázu do mixéra. Pridáme mlieko, vanilkový extrakt a med a poriadne premiešame.

Podávame s kúskom mletej škorice.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Horchata je ľadový ryžový mliečny nápoj z Mexika, ktorý je jednoduchou zmesou ryže, škorice, mlieka a sladidla.
Historicky je horchata nápoj na báze obilia, ktorý sa vyrába z rôznych druhov orechov alebo zŕn, ktoré sa medzi krajinami mierne líšia. Španielsko používa sušené a sladené tigrie orechy, zatiaľ čo Portoriko používa mleté sezamové semienka.

Hodnotenie autora 0