Horalky
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- tortové oplátky
- 100 g arašidov
- 100 g arašidového masla
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 120 g sušeného mlieka
- 2 PL kakaa
- 1 DASH vanilkovej príchute
POLEVA
- 25 g tuku Cera
- 50 g čokolády na varenie 52%
- 1 PL sušeného mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Rozmixujeme nesolené arašidy na krém. Preložíme ich do misy, pridáme arašidové maslo, obyčajné zmäknuté maslo a práškový cukor. Kvalitne všetko vymixujeme. Pridáme kakao, sušené mlieko, vanilkovú príchuť a znova vymixujeme. Hotovým krémom natrieme oplátku, preložíme ďalšou oplátkou a zopakujeme tak, aby sme použili 4 vrstvy oplátok. Vrchná oplátka sa už nenatiera. Zlepené oplátky necháme v mrazničke stuhnúť (aspoň 15 minút). Vyberieme oplátky a ostrým nožom ich opatrne nakrájame na rovnaké diely.
V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme a rozpustíme čokoládu. Vmiešame sušené mlieko, odstavíme a pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu. Necháme ju mierne vychladiť a namáčame v nej oplátky z bočnej strany. Na Horalke necháme stuhnúť polevu a konzumujeme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Arašidlovo-čokoládová oplátka slovenského výrobcu Sedita. Receptúra je prispôsobená na prípravu v domácich podmienkach.
Posledná aktualizácia receptúry: 10.02.2024