Horalky

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • tortové oplátky
  • 100 g arašidov
  • 100 g arašidového masla
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g sušeného mlieka
  • 2 PL kakaa
  • 1 DASH vanilkovej príchute

POLEVA

  • 25 g tuku Cera
  • 50 g čokolády na varenie 52%
  • 1 PL sušeného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmixujeme nesolené arašidy na krém. Preložíme ich do misy, pridáme arašidové maslo, obyčajné zmäknuté maslo a práškový cukor. Kvalitne všetko vymixujeme. Pridáme kakao, sušené mlieko, vanilkovú príchuť a znova vymixujeme. Hotovým krémom natrieme oplátku, preložíme ďalšou oplátkou a zopakujeme tak, aby sme použili 4 vrstvy oplátok. Vrchná oplátka sa už nenatiera. Zlepené oplátky necháme v mrazničke stuhnúť (aspoň 15 minút). Vyberieme oplátky a ostrým nožom ich opatrne nakrájame na rovnaké diely.
V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme a rozpustíme čokoládu. Vmiešame sušené mlieko, odstavíme a pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu. Necháme ju mierne vychladiť a namáčame v nej oplátky z bočnej strany. Na Horalke necháme stuhnúť polevu a konzumujeme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Arašidlovo-čokoládová oplátka slovenského výrobcu Sedita. Receptúra je prispôsobená na prípravu v domácich podmienkach.


Posledná aktualizácia receptúry: 10.02.2024


Hodnotenie autora 0