Holandský rezeň
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 g bravčového mäsa
- 3 vajcia
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ
- mleté čierne korenie
- 150 g syra Gouda (recept)
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- hladká múka T-530 na obalenie
- strúhanka na obalenie
- olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Mleté mäso dáme aj s misou poriadne vychladiť. Pridáme k nemu jedno vajce, smotanu, korenie a soľ. Poriadne premiešame, pridáme na malé kocky nakrájaný syr a nasekanú petržlenovú vňať. Znova poriadne premiešame a necháme v chladničke 15 minút odpočívať. Následne vytvoríme rezne, ktoré obalíme v troj-obale. Vysmažíme v mierne rozpálenom oleji z každej strany 5 minút.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou čalamádou.
Hodnotenie autora 0