Holandský rezeň

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 g bravčového mäsa
  • 3 vajcia
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 150 g syra Gouda (recept)
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • hladká múka T-530 na obalenie
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso dáme aj s misou poriadne vychladiť. Pridáme k nemu jedno vajce, smotanu, korenie a soľ. Poriadne premiešame, pridáme na malé kocky nakrájaný syr a nasekanú petržlenovú vňať. Znova poriadne premiešame a necháme v chladničke 15 minút odpočívať. Následne vytvoríme rezne, ktoré obalíme v troj-obale. Vysmažíme v mierne rozpálenom oleji z každej strany 5 minút.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou čalamádou.

Hodnotenie autora 0