Hanojský šalát
POSTUP PRÍPRAVY
Uhorky pozdĺžne nakrájame na osminy, vyberieme stred a prekrojíme ich asi na 4 cm kúsky. Osolíme, premiešame a necháme odstáť asi 20 minút. Tekutinu ktorú pustia následne zlejeme. Mrkvu nakrájame na spôsob julienne a zelenú cibuľku na šikmé kolieska.
K uhorkám pridáme mrkvu a zelenú cibuľku. Zasypeme gochugaru a pridáme dobre premiešanú zmes olejov, omáčok a pást s cukrom a sezamom. Všetko spolu premiešame a odložíme do chladničky zakryté na 60 minút. Niekoľkokrát premiešame.
TIPY, TRIKY A RADY
Šalát podávame v miskách s paličkami. Pre vylepšenie sa do šalátu pred konzumáciou pridáva aj vajíčko uvarené “na hnilíčko” a tiež aj najemno nakrájaná paradajka zbavená šťavy a jadierok.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0