Hanojský šalát

ZOZNAM SUROVÍN

  • 200 g uhorky
  • 100 g mrkvy
  • 0.5 PL sójovej omáčky
  • 1 PL chillie omáčky
  • 0.5 ČL rybacej omáčky
  • 2 ČL gochugaru (info)
  • 1 ČL pasty gochujang (info)
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 1 ČL bieleho sezamu
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 1 zelená cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Uhorky pozdĺžne nakrájame na osminy, vyberieme stred a prekrojíme ich asi na 4 cm kúsky. Osolíme, premiešame a necháme odstáť asi 20 minút. Tekutinu ktorú pustia následne zlejeme. Mrkvu nakrájame na spôsob julienne a zelenú cibuľku na šikmé kolieska.
K uhorkám pridáme mrkvu a zelenú cibuľku. Zasypeme gochugaru a pridáme dobre premiešanú zmes olejov, omáčok a pást s cukrom a sezamom. Všetko spolu premiešame a odložíme do chladničky zakryté na 60 minút. Niekoľkokrát premiešame.

TIPY, TRIKY A RADY

Šalát podávame v miskách s paličkami. Pre vylepšenie sa do šalátu pred konzumáciou pridáva aj vajíčko uvarené “na hnilíčko” a tiež aj najemno nakrájaná paradajka zbavená šťavy a jadierok.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0