Gyeran-mari

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 vajcia
  • 1 ČL soli
  • 1/2 malej cibule
  • 1x DASH mletého bieleho korenia
  • 1x DASH gochugaru
  • 1 PL červenej papriky
  • 1 PL zelenej papriky
  • 0.5 PL mrkvy
  • 1 šampiňón
  • 1 PL rastlinného oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv veľmi najemno nasekáme čerstvé papriky i mrkvu, hríby a cibuľu (môžeme použiť chopper). Vajcia so soľou vyšľaháme v miske, alebo ideálne v odmerke so zobáčikom na nalievanie. Pridáme nasekané suroviny, korenie a chillie vločky a poriadne premiešame. Na panvici zahrejeme malé množstvo oleja a nalejeme do nej zhruba štvrtinu vajíčkovej zmesi. Nakláňaním panvice rozlejeme zmes po celom povrchu a upečieme spodok omelety. Prvú omeletu zrolujeme do rolky a posunieme ju na kraj panvice. Voľnú časť panvice zľahka pomastíme olejom a nelejeme ďalšiu časť vajíčkovej zmesi. Opäť necháme rozliať (aj pod rolku) a po upečení spodnej časti zase zrolujeme spolu s prvou rolkou. Tento postup opakujeme, kým neminieme celú zmes. Rolku necháme vychladnúť v zabalenú v bambusovej podložke, alebo na doske a neskôr krájame na plátky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Gyeran-mari (aj Dalgyal-mari), alebo slovensky rolovaná omeleta v kórejskej kuchyni je pikantné jedlo vyrobené z rozšľahaných vajec zmiešaných s niekoľkými jemne nakrájanými ingredienciami. Medzi bežné zložky patrí zelenina, huby, spracované mäso, soľ alebo solené morské plody a syr.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 2.7