Gyeran-mari
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 vajcia
- 1 ČL soli
- 1/2 malej cibule
- 1x DASH mletého bieleho korenia
- 1x DASH gochugaru
- 1 PL červenej papriky
- 1 PL zelenej papriky
- 0.5 PL mrkvy
- 1 šampiňón
- 1 PL rastlinného oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv veľmi najemno nasekáme čerstvé papriky i mrkvu, hríby a cibuľu (môžeme použiť chopper). Vajcia so soľou vyšľaháme v miske, alebo ideálne v odmerke so zobáčikom na nalievanie. Pridáme nasekané suroviny, korenie a chillie vločky a poriadne premiešame. Na panvici zahrejeme malé množstvo oleja a nalejeme do nej zhruba štvrtinu vajíčkovej zmesi. Nakláňaním panvice rozlejeme zmes po celom povrchu a upečieme spodok omelety. Prvú omeletu zrolujeme do rolky a posunieme ju na kraj panvice. Voľnú časť panvice zľahka pomastíme olejom a nelejeme ďalšiu časť vajíčkovej zmesi. Opäť necháme rozliať (aj pod rolku) a po upečení spodnej časti zase zrolujeme spolu s prvou rolkou. Tento postup opakujeme, kým neminieme celú zmes. Rolku necháme vychladnúť v zabalenú v bambusovej podložke, alebo na doske a neskôr krájame na plátky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Gyeran-mari (aj Dalgyal-mari), alebo slovensky rolovaná omeleta v kórejskej kuchyni je pikantné jedlo vyrobené z rozšľahaných vajec zmiešaných s niekoľkými jemne nakrájanými ingredienciami. Medzi bežné zložky patrí zelenina, huby, spracované mäso, soľ alebo solené morské plody a syr.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024