Gruzínske kapsy
ZOZNAM SUROVÍN
- 6 paprík
- 1 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 200 g šampiňónov
- 200 g jazmínovej ryže
- 1 ČL kurkumy
- 0.5 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL soli
- 1 paradajka
- 150 g syra Gouda (recept)
- čerstvý kôpor a petržlen
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme najemno nakrájanú (alebo nasekanú) mrkvu a nakrájané šampiňóny, prisypeme ryžu, kurkumu, korenie, soľ a podlejeme vodou tak, aby bola voda 1 cm nad úroveň obsahu, prikryjeme a dusíme, dokiaľ ryža nezmäkne (asi 15 minút). Pridáme nasekané bylinky a najemno nakrájanú paradajku a dusíme ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť.
Papriku upečieme v celku v rúre (horný a dolný ohrev) na plechu vystlanom papierom na pečenie v trvaní 30 minút pri teplote 180°C. Vyberieme z rúry, papriku rozkrojíme, vyberieme jadrovník (stopku necháme) a naplníme zmesou. Posypeme výdatne syrom a pečieme ešte 15 minút.
Hodnotenie autora 0