Griotka
ZOZNAM SUROVÍN
- 1.5 kg višní
- 500 ml vody
- 1.0 l rumu
- 1.5 kg kryštálového cukru
- 2 klinčeky
POSTUP PRÍPRAVY
Prevaríme a schladíme vodu. Do veľkej fľaše naložíme vrstvu umytých višní (vrátane kôstok), zasypeme ju vrstvou cukru a takto pokračujeme do doby než sa minú všetky suroviny. Višne s cukrom zalejeme rumom, vodou a pridáme klinčeky. Fľašu zatvoríme a pri izbovej teplote (nie však na priamom slnku) ju aspoň 3 týždne necháme macerovať. Višne scedíme, griotku rozdelíme do fliaš a skladujeme v chlade.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Likér z destilátu a višní. Obsah alkoholu je 18 – 26% Pije sa čistá, s ľadom, alebo sa mixuje s colou.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0