Griotka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.5 kg višní
  • 500 ml vody
  • 1.0 l rumu
  • 1.5 kg kryštálového cukru
  • 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Prevaríme a schladíme vodu. Do veľkej fľaše naložíme vrstvu umytých višní (vrátane kôstok), zasypeme ju vrstvou cukru a takto pokračujeme do doby než sa minú všetky suroviny. Višne s cukrom zalejeme rumom, vodou a pridáme klinčeky. Fľašu zatvoríme a pri izbovej teplote (nie však na priamom slnku) ju aspoň 3 týždne necháme macerovať. Višne scedíme, griotku rozdelíme do fliaš a skladujeme v chlade.

 

INFORMÁCIE O RECEPTE

Likér z destilátu a višní. Obsah alkoholu je 18 – 26% Pije sa čistá, s ľadom, alebo sa mixuje s colou.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0