Giá Xáo He
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- 150 g mletého bravčového mäsa
- 300 g klíčkov mungo
- 100 g cesnakovej pažítky
- 1 žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL rastlinného oleja
- 0.5 PL chillie oleja
- 1 ČL bieleho sezamu
- 2 ČL gochugaru (info)
MARINÁDA
- 0.5 ČL kryštálového cukru
-
0.5 ČL ustricovej omáčky
-
0.5 ČL sójovej omáčky
-
0.5 ČL sušeného cesnaku
- 1x DASH mletého čierneho korenia
- 1 ČL zemiakového škrobu
OMÁČKA
- 2 ČL vody
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL ustricovej omáčky
- 0.5 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL zemiakového škrobu
POSTUP PRÍPRAVY
V malej miske rozmiešame suroviny na omáčku a dáme bokom. Do inej misky dáme mleté mäso a pridáme suroviny na marinádu. Dokonale premiešame a necháme marinovať 10 minút. Pažítku si nakrájame na dĺžku asi 8 cm.
Vo woku zahrejeme rastlinný olej, pridáme nakrájaný cesnak a krátko restujeme. Pridáme marinované mäso a restujeme asi 1-2 minúty. Mäso vyberieme z woku na tanier, dolejeme chillie olej, vhodíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, zarestujeme do sklovita, pridáme pažítku, klíčky, zalejeme omáčkou a dusíme asi 2 minúty. Vložíme orestované mäso a prehrejeme asi 1 minútu.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame na tanieri posypané chillie vločkami a sezamovými semienkami.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičný vietnamský “teplý” šalát sa pripravuje zvyčajne v čisto vegánskej podobe. Niektoré oblasti ho pripravujú s bravčovým mäsom, alebo bravčovými obličkami.