Giá Xáo He

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLADNÉ SUROVINY

  • 150 g mletého bravčového mäsa
  • 300 g klíčkov mungo
  • 100 g cesnakovej pažítky
  • žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • 0.5 PL chillie oleja
  • 1 ČL bieleho sezamu
  • 2 ČL gochugaru (info)

MARINÁDA

  • 0.5 ČL kryštálového cukru
  • 0.5 ČL ustricovej omáčky
  • 0.5 ČL sójovej omáčky
  • 0.5  ČL sušeného cesnaku
  • 1x DASH mletého čierneho korenia
  • 1 ČL zemiakového škrobu

OMÁČKA

  • 2 ČL vody
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL ustricovej omáčky
  • 0.5 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL zemiakového škrobu

POSTUP PRÍPRAVY

V malej miske rozmiešame suroviny na omáčku a dáme bokom. Do inej misky dáme mleté mäso a pridáme suroviny na marinádu. Dokonale premiešame a necháme marinovať 10 minút. Pažítku si nakrájame na dĺžku asi 8 cm.

Vo woku zahrejeme rastlinný olej, pridáme nakrájaný cesnak a krátko restujeme. Pridáme marinované mäso a restujeme asi 1-2 minúty. Mäso vyberieme z woku na tanier, dolejeme chillie olej, vhodíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, zarestujeme do sklovita, pridáme pažítku, klíčky, zalejeme omáčkou a dusíme asi 2 minúty. Vložíme orestované mäso a prehrejeme asi 1 minútu.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame na tanieri posypané chillie vločkami a sezamovými semienkami.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičný vietnamský “teplý” šalát sa pripravuje zvyčajne v čisto vegánskej podobe. Niektoré oblasti ho pripravujú s bravčovým mäsom, alebo bravčovými obličkami.

Hodnotenie autora 0