Fučka

ZOZNAM SUROVÍN

2 zemiaky
1 malá cibuľa
0.5 ČL soli
1 PL polohrubej múky T-400
2 pl bravčovej masti
50 g slaniny (voliteľne)

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme, vložíme do hrnca, osolíme a zalejeme vodou aby boli tesne zaliate. Vodu privedieme k varu a varíme 20 minút. Kým sa zemiaky varia ošúpeme a nakrájame cibuľu (i slaninu) najemno a na masti ju orestujeme. Uvarené zemiaky aj s vodou popučíme v hrnci, pridáme múku a rýchlo miešame do zhustnutia. Na tanier dáme fučku a polejeme smaženou cibuľou a prípadne aj slaninou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Krompľova fučka je tradičný slovenský recept – jedlo chudobných. Podáva sa s opraženou cibuľkou, poprípade slaninkou. Ako príloha sa k fučke podávala nakladaná kapusta (v dnešnej dobe skôr čalamáda).


Posledná aktualizácia receptúry: 12.01.2024


Hodnotenie autora 0