Feferónový šalát

ZOZNAM SUROVÍN

  • 100 g nakladanej papriky (recept)
  • 50 g kápie (recept)
  • 50 g feferónov (chillie)
  • 150 g syra Eidam
  • 50 g hrášku
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 ČL worcesterskej omáčky
  • mleté čierne korenie
  • 2 ČL práškového cukru
  • 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Syr nakrájame na plátky a potom na maličké kocky 2 – 3 mm a zmiešame s najemno nakrájaným paprikovým šalátom, pridáme nakrájanú kapiu a feferóny. Celú túto zmes ochutíme korením, soľou a cukrom. V oleji rozmiešame worchestrovú omáčku a zalejeme šalát. Pridáme precedený hrášok a znova zamiešame. Šalát dáme na pár hodín do chladničky, najlepší je na druhý deň.

TIPY, TRIKY A RADY

Získame tak asi 1/2 kg výborného feferónového šalátu.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 3.7