Falafel

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 g sušeného cíceru
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL  hladkej múky T-530
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL sušeného koriandru
  • 1.5 ČL jedlej sódy
  • soľ
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Namočíme cícer na 12 hodín do vody, do ktorej pridáme 1 ČL jedlej sódy. Vody dáme 3x viac ako cíceru. V mažiari pripravíme koriander, rímsku rascu a hrubozrnnú soľ. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať nakrájame nahrubo. Spolu s cícerom, ktorý sa cez noc močil vo vode (nikdy nepoužívame cícer z konzervy, lebo falafel sa v oleji pri smažení rozpadne) všetko rozmixujeme, ale mixovať by sa nemalo úplne na jemno, hrubšia štruktúra je lepšia, aj keď to vyzerá, že sa pri smažení rozpadne. Zmes preložíme do misky pridáme múku a zbytok sódy a premiešame rukami. Dáme odpočívať do chladničky na 50 minút. Potom si rukami vytvarujeme guľôčky vo veľkosti pingpongových loptičiek, alebo šišky. Usmažíme ich do hneda v rozpálenom oleji. Hotový falafel poukladáme na papierové utierky a necháme odsať tuk.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Vyprážané guľôčky z cíceru podávané v pite, alebo uložené na hummuse (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 3.6