Estragon sauce

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL masla
  • 15 g šalotky
  • 1 PL brandy
  • 1 ČL šťavy z citróna
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • soľ
  • korenie čierne
  • estragón

POSTUP PRÍPRAVY

Lístky estragónu nasekáme najemno. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme jemne nasekanú šalotku a necháme zosklovatieť. Pridáme brandy, a až sa vyvarí alkohol a zostane len chuť, pridáme nasekaný estragón, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Omáčku necháme asi 5 minút redukovať.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Omáčka používaná pri príprave mäsa na grile, a najmä k Filet Mignon.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0