Estragon sauce
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL masla
- 15 g šalotky
- 1 PL brandy
- 1 ČL šťavy z citróna
- 200 ml šľahačkovej smotany
- soľ
- korenie čierne
- estragón
POSTUP PRÍPRAVY
Lístky estragónu nasekáme najemno. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme jemne nasekanú šalotku a necháme zosklovatieť. Pridáme brandy, a až sa vyvarí alkohol a zostane len chuť, pridáme nasekaný estragón, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Omáčku necháme asi 5 minút redukovať.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Omáčka používaná pri príprave mäsa na grile, a najmä k Filet Mignon.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0