Dijonská omáčka
ZOZNAM SUROVÍN
- 3 PL olivového oleja
- 4 PL dijonskej horčice
- 1 PL masla
- 5 g cesnaku
- 1 ČL soli
- 1 ČL kryštálového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- čerstvá pažítka
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvicu do výpeku po mäse nalejeme a rozohrejeme olej pridáme dijonskú horčicu, cukor, soľ, a zalejeme smotanou. Pridáme nastrúhaný, alebo pretlačený cesnak, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec vmiešame nasekanú pažítku.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jemne pikantná horčicová chuť omáčky sa hodí najmä k pečenému mäsu a minútkam.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0