Dijonská omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 PL olivového oleja
  • 4 PL dijonskej horčice
  • 1 PL masla
  • 5 g cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • čerstvá pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu do výpeku po mäse nalejeme a rozohrejeme olej pridáme dijonskú horčicu, cukor, soľ, a zalejeme smotanou. Pridáme nastrúhaný, alebo pretlačený cesnak, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec vmiešame nasekanú pažítku.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jemne pikantná horčicová chuť omáčky sa hodí najmä k pečenému mäsu a minútkam.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0