Diabolské šousty

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g bravčového mäsa
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1 biela cibuľa
  • 1 PL paradajkovej pasty
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/2 čerstvej papriky
  • 2 chillie papričky
  • 1 PL mletej sladkej červenej papriky
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 300 ml vody
  • chlieb (toastový chlieb)
  • 50 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti orestujeme cibuľu (asi 3 minúty) a pridáme paradajkovú pastu, ktorú krátko prehrejeme asi 2 minúty, pridáme cesnak necháme ho krátko rozvoňať asi 1 minútu a pridáme mleté bravčové mäso ktoré restujeme 3 minúty. Nakoniec pridáme nakrájanú papriku a chillie papričky. Premiešame, prisypeme mletú papriku, sójovú omáčku, čierne korenie, soľ, horčicu a znova premiešame. Zmes zalejeme vodou a dusíme prikryté asi 45 minút na miernom plameni. Odkryjeme a za občasného miešania vyvaríme tekutinu.
V toastovači opečieme chlieb, naložíme na neho zmes, posypeme syrom a necháme zapiecť pod grilom (200°C) asi 2 minúty. Ozdobíme čerstvou cibuľou, nakrájanou uhorkou, alebo čerstvými bylinkami a podávame.

Hodnotenie autora 0