Dan Dan rezance
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- ryžové rezance
- 200 g bravčového mäsa
- 1 PL rastlinného oleja
- 1 PL mletého sušeného zázvoru
- 1 PL omáčky mirin (info)
- 2 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL hrubozrnej horčice
- 30 g arašidov
- zelená cibuľka
OMÁČKA
- 2 PL sezamovej pasty
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL ryžového octu
- 0.5 ČL zmesi korenia
- 4 PL chillie oleja (recept)
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 ml vývaru (vody)
POSTUP PRÍPRAVY
Rezance necháme podľa návodu namočené vo vlažnej vode.
V mažiari si pripravíme zmes korenia – rozdrvíme 3 guľôčky farebného korenia, 1 sušenú chillie papričku, 1xDASH sušeného zázvoru, 1x PINCH citrónovej kôry a 1 klinček.
Orestujeme mäso na oleji (asi 5 minút), pridáme arašidy na 1 minútu a následne aj ostatné suroviny uvedené v základe okrem cibuľky. Uvaríme rezance podľa výberu a chuti.
Suroviny na omáčku zmiešame a dáme do misky na spodok na to mäso a nasekané orestované arašidy. Posypeme najemno nasekanou cibuľkou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Dan Dan rezance alebo dandanmian, doslova „nosné rezance“, je jedlo pochádzajúce z čínskej sečuánskej kuchyne. Pozostáva z pikantnej omáčky zvyčajne obsahujúcej konzervovanú zeleninu, čili olej, korenie, mleté bravčové mäso a cibuľku podávanú na rezancoch.
V originál recepte sa ako zmes korenia používa originál sečuanské korenie a miesto hrubozrnnej horčice sa pridáva Ya Cai, čo je konzervovaná zelená horčica. Tieto suroviny sú však slabo dostupné a zbytočne drahé. Výsledná chuť je však takmer identická.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024