Dan Dan rezance

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • ryžové rezance
  • 200 g bravčového mäsa
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 1 PL mletého sušeného zázvoru
  • 1 PL omáčky mirin (info)
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL hrubozrnej horčice
  • 30 g arašidov
  • zelená cibuľka

OMÁČKA

  • 2 PL sezamovej pasty
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL ryžového octu
  • 0.5 ČL zmesi korenia
  • 4 PL chillie oleja (recept)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 ml vývaru (vody)

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance necháme podľa návodu namočené vo vlažnej vode.

V mažiari si pripravíme zmes korenia – rozdrvíme 3 guľôčky farebného korenia, 1 sušenú chillie papričku, 1xDASH sušeného zázvoru, 1x PINCH citrónovej kôry a 1 klinček.

Orestujeme mäso na oleji (asi 5 minút), pridáme arašidy na 1 minútu a následne aj ostatné suroviny uvedené v základe okrem cibuľky. Uvaríme rezance podľa výberu a chuti.

Suroviny na omáčku zmiešame a dáme do misky na spodok na to mäso a nasekané orestované arašidy. Posypeme najemno nasekanou cibuľkou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Dan Dan rezance alebo dandanmian, doslova „nosné rezance“, je jedlo pochádzajúce z čínskej sečuánskej kuchyne. Pozostáva z pikantnej omáčky zvyčajne obsahujúcej konzervovanú zeleninu, čili olej, korenie, mleté ​​bravčové mäso a cibuľku podávanú na rezancoch.

V originál recepte sa ako zmes korenia používa originál sečuanské korenie a miesto hrubozrnnej horčice sa pridáva Ya Cai, čo je konzervovaná zelená horčica. Tieto suroviny sú však slabo dostupné a zbytočne drahé. Výsledná chuť je však takmer identická.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.02.2024


Hodnotenie autora 0