Cuketové dukáty

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 cuketa
  • 120 g syra mozzarella (recept)
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky T-530
  • 150 g strúhanky
  • soľ
  • olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu s priemerom maximálne 8 cm nakrájame na kolečka s hrúbkou asi 5 mm. Osolíme ich z oboch strán a na tanieri necháme krátko (5 minút) presoľovať. Osušíme ich papierovou utierkou a pripravíme medajlónky. Medzi dve cukety dáme tenký plátok syra mozzarella (môže byť aj iný syr, ktorý máme práve po ruke – Eidam, Gouda, Emental, Chedddar). Obalíme v troj-obale: 1x múka – 2x vajíčko – 2x strúhanka a vysmažíme do zlatova v oleji. Uložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Podávame s omáčkou podľa vlastného výberu.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0