Cuketové dukáty
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 cuketa
- 120 g syra mozzarella (recept)
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky T-530
- 150 g strúhanky
- soľ
- olej na vyprážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Cuketu s priemerom maximálne 8 cm nakrájame na kolečka s hrúbkou asi 5 mm. Osolíme ich z oboch strán a na tanieri necháme krátko (5 minút) presoľovať. Osušíme ich papierovou utierkou a pripravíme medajlónky. Medzi dve cukety dáme tenký plátok syra mozzarella (môže byť aj iný syr, ktorý máme práve po ruke – Eidam, Gouda, Emental, Chedddar). Obalíme v troj-obale: 1x múka – 2x vajíčko – 2x strúhanka a vysmažíme do zlatova v oleji. Uložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Podávame s omáčkou podľa vlastného výberu.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0