Crespelle

ZOZNAM SUROVÍN

PLACKY

  • 2 vajcia
  • 125 g hladkej múky T530
  • 250 ml mlieka
  • 20 g masla

ZMES

  • 3 šampiňóny
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 mrkva
  • 3 zemiaky
  • 150 g syra mozarella (recept)
  • 2 PL olivového oleja
  • pažítka

TROJ-OBAL

  • hladká múka T-530
  • vajcia
  • strúhanka
  • olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny a papriku nakrájame najemno, mrkvu nastrúhame nahrubo a orestujeme na olivovom oleji. Po vychladnutí preložíme do misy, kde pripravíme zmes na plnenie, pridáme v šupke uvarené, vychladené, nahrubo nastrúhané zemiaky, syr, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú pažítku (alebo petržlen).
Vymiešame vajcia, mlieko, múku a zmäknuté maslo na hladké cestíčko, z ktorého na panvici takmer nasucho pripravíme palacinky (len vytrieme panvicu mastnou papierovou utierkou). Hotové, vychladnuté palacinky naplníme plnkou a zrolujeme ich tak, aby sme ich uzatvorili. Obalíme ich v troj-obale a vypražíme na oleji do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom a dresingom (majonézou, tatarkou, alebo ľubovoľnou omáčkou).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Talianske vyprážané palacinky sú ideálna obedná pochúťka, kde je možné plnku ľubovoľne modifikovať a pridať do placiek vybranú zmes.


Posledná aktualizácia receptúry: 28.02.2024


Hodnotenie autora 3.5