Crespelle
ZOZNAM SUROVÍN
PLACKY
- 2 vajcia
- 125 g hladkej múky T530
- 250 ml mlieka
- 20 g masla
ZMES
- 3 šampiňóny
- 1/2 červenej papriky
- 1 mrkva
- 3 zemiaky
- 150 g syra mozarella (recept)
- 2 PL olivového oleja
- pažítka
TROJ-OBAL
- hladká múka T-530
- vajcia
- strúhanka
- olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Šampiňóny a papriku nakrájame najemno, mrkvu nastrúhame nahrubo a orestujeme na olivovom oleji. Po vychladnutí preložíme do misy, kde pripravíme zmes na plnenie, pridáme v šupke uvarené, vychladené, nahrubo nastrúhané zemiaky, syr, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú pažítku (alebo petržlen).
Vymiešame vajcia, mlieko, múku a zmäknuté maslo na hladké cestíčko, z ktorého na panvici takmer nasucho pripravíme palacinky (len vytrieme panvicu mastnou papierovou utierkou). Hotové, vychladnuté palacinky naplníme plnkou a zrolujeme ich tak, aby sme ich uzatvorili. Obalíme ich v troj-obale a vypražíme na oleji do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom a dresingom (majonézou, tatarkou, alebo ľubovoľnou omáčkou).
INFORMÁCIE O RECEPTE
Talianske vyprážané palacinky sú ideálna obedná pochúťka, kde je možné plnku ľubovoľne modifikovať a pridať do placiek vybranú zmes.
Posledná aktualizácia receptúry: 28.02.2024