CowboyRibs

ZOZNAM SUROVÍN

BBQ OMÁČKA

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 3 ČL údenej papriky
  • 1 ČL pasty miso (info)
  • 150 g kečupu
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 70 g kryštálového cukru
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • 1 ČL liehového octu
  • soľ

REBRÁ

  • 1.5 kg bravčových rebier
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 3 ČL údenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • 2 ČL sušeného cesnaku
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 100 g masla
  • 100 ml jablkového cideru
  • BBQ omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak a pastu miso orestujeme na oleji asi 2 minúty a pridáme ostatné suroviny na omáčku. Varíme do zhustnutia asi 8 minút a necháme chladnúť.
Z rebier odstraníme blanu, obidve strany potrieme horčicou a posypeme zmesou papriky, soli , cukru a cesnaku. Pokvapkáme olejom a votrieme ho do mäsa. Rebra opekáme na grile asi 5 minút z obidvoch strán (spolu 10 minút). Počas grilovania často otáčame a potierame BBQ omáčkou.
Na alobal dáme papier na pečenie, dáme na neho rebrá, rozložíme po povrchu maslo nakrájané na menšie kocky, polejeme ciderom a poriadne vodotesne zabalíme. Pečieme v rúre pri teplote 160°C (horný a dolný ohrev) asi 120 minút.
Po upečení vybalíme z alobalu, potrieme veľkým množstvom BBQ omáčky a dáme dogrilovať (veľký gril) pri teplote 200°C v trvaní 3 minúty z každej strany. Pred krájaním a podávaním necháme odpočívať aspoň 10 minút. Podávame s vcelku pečenými zemiakmi a šalátom.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Cowboy Ribs, alebo slovensky kovbojské rebrá je typický “grilovačkový” recept. Je možné ho pripraviť kompletne na grile, alebo kombinovane s využitím elektrickej rúry. Druhý spôsob je vhodný najmä za chladnejšieho počasia, keď rebrá prvotne ugrilujete na grile a zostatok dorobíte v teplej kuchyni.

Hodnotenie autora 0