Colcannon

ZOZNAM SUROVÍN

  • 800 g zemiakov
  • 1/2 hlávky kelu
  • 1/2 póru
  • 100 g masla
  • 170 ml horúceho mlieka
  • soľ
  • 50 g anglickej slaniny
  • petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Anglickú slaninu nakrájame najemno a nasucho orestujeme. Na panvici na polovici masla udusíme najemno nakrájaný kel, a na krúžky nakrájaný pór (20 minút). Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode (20 minút), vodu zlejeme a vmiešame horúce mlieko a maslo. Pomocou mixéra vymiešame kašu. Do zemiakov pridáme udusenú zeleninu a orestovanú slaninu.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičné Írske jedlo – krémové zemiaky s dusenou zeleninou a údeným. Podáva sa ako príloha k mäsu na šťave, alebo len tak.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.03.2024


Hodnotenie autora 4.3