Colcannon
ZOZNAM SUROVÍN
- 800 g zemiakov
- 1/2 hlávky kelu
- 1/2 póru
- 100 g masla
- 170 ml horúceho mlieka
- soľ
- 50 g anglickej slaniny
- petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Anglickú slaninu nakrájame najemno a nasucho orestujeme. Na panvici na polovici masla udusíme najemno nakrájaný kel, a na krúžky nakrájaný pór (20 minút). Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode (20 minút), vodu zlejeme a vmiešame horúce mlieko a maslo. Pomocou mixéra vymiešame kašu. Do zemiakov pridáme udusenú zeleninu a orestovanú slaninu.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičné Írske jedlo – krémové zemiaky s dusenou zeleninou a údeným. Podáva sa ako príloha k mäsu na šťave, alebo len tak.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.03.2024
Hodnotenie autora 4.3