Čokoládové šišky
ZOZNAM SUROVÍN
CESTO
- 170 g masla
- 200 g tmavej čokolády
- 160 g hladkej múky T-530
- 50 g kakaa
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 60 g trstinového cukru
- 1 PL vanilkového extraktu
- 0.5 ČL soli
PLNKA
- 6 PL slaného karamelu (recept)
ZDOBENIE
- čokoládové lupienky
- práškový cukor
- vanilková zmrzlina
POSTUP PRÍPRAVY
Tmavú čokoládu a maslo spolu rozpustíme v mikrovlnnej rúre (20 sekúnd). Necháme vychladnúť aspoň 5 minút. Vajcia, cukor a vanilkový extrakt vymiešame mixérom do krému, vareškou vmiešame mierne vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes.
Múku s kakaom preosejeme, pridáme k mokrým surovinám, premiešame varechou a naložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C (horný a dolný ohrev) po dobu 25 minút.
Keď cesto vychladne odrežeme z neho z vrchnej časti kôrku. Brownies rozdrobíme a pridáme do misky. Z mrvenky vytvarujeme 6-8 šišiek a necháme ich vychladnúť v chladničke aspoň 30 minút.
Vrch šišky zrežeme ostrým nožom a vytvoríme koncom varešky dutinu do ktorej vlejeme karamelový krém a znova zakryjeme zrezanou špičkou. Odhora začneme dookola vtláčať do šišiek cereálne čokoládové lupienky, až kým sa nedostaneme na spodok.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a na tanierik priložíme kopček vanilkovej zmrzliny.
Posledná aktualizácia receptúry: 25.11.2023