Čokoládové šišky

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 170 g masla
  • 200 g tmavej čokolády
  • 160 g hladkej múky T-530
  • 50 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g trstinového cukru
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 0.5 ČL soli

PLNKA

  • 6 PL slaného karamelu (recept)

ZDOBENIE

  • čokoládové lupienky
  • práškový cukor
  • vanilková zmrzlina

POSTUP PRÍPRAVY

Tmavú čokoládu a maslo spolu rozpustíme v mikrovlnnej rúre (20 sekúnd). Necháme vychladnúť aspoň 5 minút. Vajcia, cukor a vanilkový extrakt vymiešame mixérom do krému, vareškou vmiešame mierne vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes.
Múku s kakaom preosejeme, pridáme k mokrým surovinám, premiešame varechou a naložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C (horný a dolný ohrev) po dobu 25 minút.
Keď cesto vychladne odrežeme z neho z vrchnej časti kôrku. Brownies rozdrobíme a pridáme do misky. Z mrvenky vytvarujeme 6-8 šišiek a necháme ich vychladnúť v chladničke aspoň 30 minút.
Vrch šišky zrežeme ostrým nožom a vytvoríme koncom varešky dutinu do ktorej vlejeme karamelový krém a znova zakryjeme zrezanou špičkou. Odhora začneme dookola vtláčať do šišiek cereálne čokoládové lupienky, až kým sa nedostaneme na spodok.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a na tanierik priložíme kopček vanilkovej zmrzliny.


Posledná aktualizácia receptúry: 25.11.2023


Hodnotenie autora 0