Čoko-poleva

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 g tmavej čokolády 52%
  • 2 PL sušeného mlieka
  • 50 g tuku Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Do temperovača (misy nad parným kúpeľom) dáme stužený tuk a 200 g na kocky nalámanej čokolády. Nastavíme teplotu na 50°C a zapneme. Po rozpustení primiešame sušené mlieko a metličkou kvalitne zapracujeme. Vyberieme vaničku, vsypeme zostatok čokolády, znova premiešame a necháme čokoládu schladiť na 25°C. Následne teplotu upravíme na 35°C a necháme čokoládu temperovať aspoň 30 minút, aby došlo k zmene štruktúry čokolády. Následne plníme formy tak, že vytvárame škrupinku. Formy dáme dáme na 15 minút do chladničky a môžeme ich plniť.

Uvedené množstvo postačuje k naplneniu 2 foriem (48 ks praliniek).


Posledná aktualizácia receptúry: 12.03.2024


Hodnotenie autora 0