Cinzano

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3.0 l vody
  • 1.5 kg kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilínového cukru
  • 500 g ryže
  • 27 g sušeného droždia
  • 4 klinčeky
  • 0.5 ks celej škorice
  • 1 citrón
  • 5 g hrozienok
  • muškátový kvet

POSTUP PRÍPRAVY

Zvaríme vodu s cukrom a necháme vychladnúť. Do veľkej aspoň 4 litrovej fľaše nasypeme ryžu, korenie, pridáme citrón nakrájaný na kolečka, droždie a zalejeme cukrovým roztokom. Na pohár dáme dve mikroténové vrecká medzi ktoré dáme vatu (vatové tampóny) upevníme ich gumičkou a igelity poprepichujeme. Necháme 6 týždňov kvasiť pokiaľ nie je nápoj úplne číry. Cinzano stočíme hadičkou a prelejeme do uzatvárateľných fliaš.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jedná sa o domáci recept na vermut, ktorý vznikol v roku 1757 v Turíne. Dodáva sa v troch verziách: Cinzano Rosso, Cinzano Bianco a Cinzano Extra Dry.

EXTRA VYBAVENIE

  • presná mikrováha
  • zavárací pohár
  • mikroténový sáčok
  • gumička na sťahovanie
  • vatové tampóny
  • hadička na stáčanie

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0