Cinzano
ZOZNAM SUROVÍN
- 3.0 l vody
- 1.5 kg kryštálového cukru
- 1 balenie vanilínového cukru
- 500 g ryže
- 27 g sušeného droždia
- 4 klinčeky
- 0.5 ks celej škorice
- 1 citrón
- 5 g hrozienok
- muškátový kvet
POSTUP PRÍPRAVY
Zvaríme vodu s cukrom a necháme vychladnúť. Do veľkej aspoň 4 litrovej fľaše nasypeme ryžu, korenie, pridáme citrón nakrájaný na kolečka, droždie a zalejeme cukrovým roztokom. Na pohár dáme dve mikroténové vrecká medzi ktoré dáme vatu (vatové tampóny) upevníme ich gumičkou a igelity poprepichujeme. Necháme 6 týždňov kvasiť pokiaľ nie je nápoj úplne číry. Cinzano stočíme hadičkou a prelejeme do uzatvárateľných fliaš.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jedná sa o domáci recept na vermut, ktorý vznikol v roku 1757 v Turíne. Dodáva sa v troch verziách: Cinzano Rosso, Cinzano Bianco a Cinzano Extra Dry.
EXTRA VYBAVENIE
- presná mikrováha
- zavárací pohár
- mikroténový sáčok
- gumička na sťahovanie
- vatové tampóny
- hadička na stáčanie
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0