Ciabatta
ZOZNAM SUROVÍN
- 380 ml vody
- 0.5 PL olivového oleja
- 2 ČL soli
- 1 ČL kryštálového cukru
- 500 g chlebovej múky T-650
- 20 g čiernych a zelených olív
- 5 g sušených paradajok
- 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
POSTUP PRÍPRAVY
Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie, okrem olív. Zapneme program na miesenie a kysnutie – program 13. Po 20 minútach miesenia pridáme tvrdé olivy. Po skončení programu (za 75 minút) cesto vyberieme z pekárne a rozdelíme na 3 diely, a na papieri na pečenie zľahka posypanom múkou vytvarujeme ciabattu do tvaru bagety. Preložíme ciabatty pozdĺžne na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý zahýbame podľa počtu kusov, prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote kysnúť ďalších 60 minút. Po 30 minútach kysnutia si elektrickú rúru zapneme na 240°C (spodný a dolný ohrev). Po dosiahnutí teploty bochníčky spolu s miskou na vodu (do pekáča na spodok rúry) vložíme na 8 minút piecť. Po tejto dobe vytiahneme z rúry misku s vodou, teplotu nastavíme na 200°C a dopečieme ciabattu v trvaní 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
TIPY, TRIKY A RADY
Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024