Chocolate Creppe

ZOZNAM SUROVÍN

PALACINKY

  • 120 g hladkej múky T-530
  • 10 g kakaa
  • 300 ml mlieka
  • 20 g kryštálového cukru
  • 20 g masla
  • 2 vajcia

ČOKOLÁDOVÁ GANACHE

  • 100 g tmavej čokolády 52%
  • 100 ml šľahačkovej smotany

KRÉMOVÁ NÁPLŇ

  • ganache
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 20 g vanilínového cukru

POLEVA

  • 100 g tmavej čokolády 52%
  • 30 g tuku Cera
  • 30 g nesolených arašidov
  • 50 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv pripravíme čokoládovú ganache. Nad teplou vodou rozpustíme čokoládu spolu so šľahačkou a necháme chladiť v chladničke. Pripravíme palacinky (8 ks) zmiešaním všetkých ingrediencií a vysmažíme ich na panvici tak aby boli veľmi tenké. Postupne ich ukladáme na alobal tak, aby sa prekrývali 5 cm.
Vyberieme ganache z chladničky a pridáme ju k smotane na šľahanie a cukru. Šľaháme do zhustnutia. Hotové palacinky natrieme 3/4 krémovej náplne. Následne zrolujeme a uložíme do chladničky asi na 1 hodinu. Pripravíme si polevu zahriatím čokolády, mlieka, Cery a vmiešame aj nasekané arašidy. Vyberieme závin z chladničky a natrieme ho zostávajúcim krémom a prelejeme polevou.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.03.2024


Hodnotenie autora 4.9