Chocolate Creppe
ZOZNAM SUROVÍN
PALACINKY
- 120 g hladkej múky T-530
- 10 g kakaa
- 300 ml mlieka
- 20 g kryštálového cukru
- 20 g masla
- 2 vajcia
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE
- 100 g tmavej čokolády 52%
- 100 ml šľahačkovej smotany
KRÉMOVÁ NÁPLŇ
- ganache
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 20 g vanilínového cukru
POLEVA
- 100 g tmavej čokolády 52%
- 30 g tuku Cera
- 30 g nesolených arašidov
- 50 ml mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv pripravíme čokoládovú ganache. Nad teplou vodou rozpustíme čokoládu spolu so šľahačkou a necháme chladiť v chladničke. Pripravíme palacinky (8 ks) zmiešaním všetkých ingrediencií a vysmažíme ich na panvici tak aby boli veľmi tenké. Postupne ich ukladáme na alobal tak, aby sa prekrývali 5 cm.
Vyberieme ganache z chladničky a pridáme ju k smotane na šľahanie a cukru. Šľaháme do zhustnutia. Hotové palacinky natrieme 3/4 krémovej náplne. Následne zrolujeme a uložíme do chladničky asi na 1 hodinu. Pripravíme si polevu zahriatím čokolády, mlieka, Cery a vmiešame aj nasekané arašidy. Vyberieme závin z chladničky a natrieme ho zostávajúcim krémom a prelejeme polevou.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.03.2024