Chillie olej

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 ml fritovacieho oleja
  • 1 PL gochugaru (info)
  • 1 ČL sušených chillie papričiek
  • 2 čerstvé chillie papričky
  • 1 ČL bieleho sezamu

POSTUP PRÍPRAVY

Do kastróla dáme olej prisypeme gochugaru, drvené sušené chillie a sezam. Olej zohrejeme na 60°C odstavíme z plameňa a necháme odpočívať asi 30 minút.
Do fľaše vhodíme čerstvé (aj sušené v celku) chillie papričky. Cez jemné sitko, gázu, alebo plátno scedíme olej rovno do fľaše. Fľaše uzatvoríme a uskladníme. Olej nie je potrebné ukladať v chlade.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Ideálny olej k príprave ázijských pokrmov, ale aj k jedlám, kde sa vyžaduje pikantnosť. Urobte si ho do zásoby a používajte podľa chuti. Ak použijete na jeho prípravu rastlinný olej, bude vhodný aj do šalátov a zálievok.

EXTRA VYBAVENIE

  • presný teplomer

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0