Cheesecake

ZOZNAM SUROVÍN

  • 600 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 5 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 10 g vanilínového cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Zapneme elektrickú rúru na horný a dolný ohrev a necháme ju vyhriať na 190°C.

Do misky dáme tvaroh cukor a vajíčka a dôkladne vymixujeme. Pridáme smotanu a mixujeme ďalej do zhustnutia. Pridáme múku, škrob, citrónovú kôru a vanilínový cukor a znova mixujeme, dokiaľ sa neprepoja všetky suroviny.
Vystelieme tortovú formu papierom na pečenie zdola i po stranách a vlejeme cesto do formy. Pečieme 45 minút.

TIPY, TRIKY A RADY

Vychladnutý cheesecake nakrájame a podávame posypaný práškovým cukrom, prípadne poliaty čokoládou a ozdobený sezónnym ovocím.Základná dávka pre 8 osôb je počítaná pre kruhovú formu na pečenie s priemerom 24 cm. Pre iný typ formy zmeníme dávkovanie.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0