Cheesecake
ZOZNAM SUROVÍN
- 600 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
- 250 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 5 PL hladkej múky T-530
- 1 PL kukuričného škrobu
- 10 g vanilínového cukru
- 1 ČL citrónovej kôry
POSTUP PRÍPRAVY
Zapneme elektrickú rúru na horný a dolný ohrev a necháme ju vyhriať na 190°C.
Do misky dáme tvaroh cukor a vajíčka a dôkladne vymixujeme. Pridáme smotanu a mixujeme ďalej do zhustnutia. Pridáme múku, škrob, citrónovú kôru a vanilínový cukor a znova mixujeme, dokiaľ sa neprepoja všetky suroviny.
Vystelieme tortovú formu papierom na pečenie zdola i po stranách a vlejeme cesto do formy. Pečieme 45 minút.
TIPY, TRIKY A RADY
Vychladnutý cheesecake nakrájame a podávame posypaný práškovým cukrom, prípadne poliaty čokoládou a ozdobený sezónnym ovocím.Základná dávka pre 8 osôb je počítaná pre kruhovú formu na pečenie s priemerom 24 cm. Pre iný typ formy zmeníme dávkovanie.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0