Cheese buldak
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 2 ks kuracích pŕs
- 300 g syra Mozzarella
- 100 g syra Niva
- 100 g syra Gouda
MARINÁDA
- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL omáčky Mirin (info)
- 1 PL medu
- 1 PL rastlinného oleja
OMÁČKA
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiešame suroviny na marinádu a pridáme na rezančeky nakrájané kuracie mäso. Premiešame kým sa mäso dobre neobalí. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu, najlepšie na noc.
Suroviny na omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme na pyré. Predhrejeme elektrickú rúru (horný ohrev) na 180°C.
Na panvicu pridáme trocha oleja a restujeme na ňom kuracie mäso asi 5 minút, ale tak aby sa nedusilo. Na vrch nalejeme omáčku a poriadne obsah panvice premiešame. Znížime teplotu plameňa a dusíme asi 10 minút pokiaľ sa omáčka trocha nezredukuje a nestmavne. Odstránime panvicu z plameňa a naložíme rovnomerne syr. Vložíme panvicu bez pokrievky do rúry, kým sa syr neroztopí (10 minút). Malo by ísť o jemné roztápanie sa syra.
TIPY, TRIKY A RADY
Ozdobíme nakrájanou zelenou cibuľkou a ihneď ešte horúce podávame s ryžou na samostatnom tanieri.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Buldak je kórejské jedlo veľmi často podávané v bistrách v preklade bul=oheň a dak=kurča. V originálnej verzii sa pridáva zo syrov len mozzarella a pridávajú sa tiež ryžové koláčiky.
Posledná aktualizácia receptúry: 16.03.2024