Cheese buldak

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 300 g syra Mozzarella
  • 100 g syra Niva
  • 100 g syra Gouda

MARINÁDA

  • 3 PL sójovej omáčky
  • 2 PL omáčky Mirin (info)
  • 1 PL medu
  • 1 PL rastlinného oleja

OMÁČKA

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 180 ml vody
  • 0.5 hrušky (jablka)
  • 2 čerstvé papriky
  • 2 PL gochugaru (info)
  • 2 PL pasty gochujang (info)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 ČL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame suroviny na marinádu a pridáme na rezančeky nakrájané kuracie mäso. Premiešame kým sa mäso dobre neobalí. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu, najlepšie na noc.

Suroviny na omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme na pyré. Predhrejeme elektrickú rúru (horný ohrev) na 180°C.

Na panvicu pridáme trocha oleja a restujeme na ňom kuracie mäso asi 5 minút, ale tak aby sa nedusilo. Na vrch nalejeme omáčku a poriadne obsah panvice premiešame. Znížime teplotu plameňa a dusíme asi 10 minút pokiaľ sa omáčka trocha nezredukuje a nestmavne. Odstránime panvicu z plameňa a naložíme rovnomerne syr. Vložíme panvicu bez pokrievky do rúry, kým sa syr neroztopí (10 minút). Malo by ísť o jemné roztápanie sa syra.

TIPY, TRIKY A RADY

Ozdobíme nakrájanou zelenou cibuľkou a ihneď ešte horúce podávame s ryžou na samostatnom tanieri.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Buldak je kórejské jedlo veľmi často podávané v bistrách v preklade bul=oheň a dak=kurča. V originálnej verzii sa pridáva zo syrov len mozzarella a pridávajú sa tiež ryžové koláčiky.


Posledná aktualizácia receptúry: 16.03.2024


Hodnotenie autora 4.4