Celestínske slíže

ZOZNAM SUROVÍN

  • 60 g polohrubej múky T-400
  • 1 vajce
  • soľ
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 120 ml mlieka
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, vajce, štipku soli, nahrubo zomleté korenie, mlieko a olej. Metličkou dôkladne vyšľaháme do hladka a necháme 15 minút odpočinúť. Potom pridáme petržlenovú vňať a opatrne premiešame. Panvicu stredne rozpálime a rozlejeme po nej polovicu cesta. Opečieme nasucho dozlatista, potom otočíme a opečieme aj z druhej strany. Vychladnuté palacinky nakrájame na prúžky s dĺžkou rezancov. Podávame s vývarom.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0