CauliSteak
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 500 g čerstvého karfiolu
- 200 g syra mozzarella (recept)
CHLEBOVÁ ZMES
- 100 g chlebovej múky T-650
50 g syra parmezán
1 ČL červenej sladkej mletej papriky
0.5 ČL mletého čierneho korenia
0.5 ČL sušeného cesnaku
1 ČL sušeného oregana
1 ČL korenia argentina (info)
1 vajce
0.5 ČL soli
OMÁČKA
- 100 ml vody
- 2 PL paradajkovej pasty (recept)
- 1x TAD cayenského korenia
- 0.5 ČL soli
POSTUP PRÍPRAVY
Predhrejeme elektrickú rúru (dolný a horný ohrev) na 180°C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Nakrájame karfiol na 2 cm plátky tak, aby ich pohromade držal hlúb. Zmiešame všetky suroviny na omáčku aby sa kvalitne prepojili.
Zmiešame múku, strúhaný parmezán, cesnak, papriku, oregano a soľ. Rozšľaháme vajíčko so zmesou Argentína a čierneho korenia. Plátky karfiolu ponoríme z oboch strán najprv do vajíčka a potom do „chlebovej“ zmesi. Kvalitne obalíme z obidvoch strán.
Obalený karfiol dáme na vystlaný plech a vložíme do rúry na 20 minút. Po tejto dobe karfiol otočíme hore nohami, potrieme ho omáčkou, posypeme mozzarellou a môžeme posypať zelenými bylinkami (voliteľne) a pečieme ďalších 20 minút.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Veľký rezeň pripravený z karfiolu (z anglického cauliflower) ocenia aj vegetariáni. Príprava je veľmi jednoduchá a pokrm je kaloricky veľmi vhodný aj pre tých, ktorí si strážia hmotnosť.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024