CauliSteak

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 500 g čerstvého karfiolu
  • 200 g syra mozzarella (recept)

CHLEBOVÁ ZMES

  • 100 g chlebovej múky T-650
    50 g syra parmezán
    1 ČL červenej sladkej mletej papriky
    0.5 ČL mletého čierneho korenia
    0.5 ČL sušeného cesnaku
    1 ČL sušeného oregana
    1 ČL korenia argentina (info)
    1 vajce
    0.5 ČL soli

OMÁČKA

  • 100 ml vody
  • 2 PL paradajkovej pasty (recept)
  • 1x TAD cayenského korenia
  • 0.5 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme elektrickú rúru (dolný a horný ohrev) na 180°C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Nakrájame karfiol na 2 cm plátky tak, aby ich pohromade držal hlúb. Zmiešame všetky suroviny na omáčku aby sa kvalitne prepojili.
Zmiešame múku, strúhaný parmezán, cesnak, papriku, oregano a soľ. Rozšľaháme vajíčko so zmesou Argentína a čierneho korenia. Plátky karfiolu ponoríme z oboch strán najprv do vajíčka a potom do „chlebovej“ zmesi. Kvalitne obalíme z obidvoch strán.
Obalený karfiol dáme na vystlaný plech a vložíme do rúry na 20 minút. Po tejto dobe karfiol otočíme hore nohami, potrieme ho omáčkou, posypeme mozzarellou a môžeme posypať zelenými bylinkami (voliteľne) a pečieme ďalších 20 minút.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Veľký rezeň pripravený z karfiolu (z anglického cauliflower) ocenia aj vegetariáni. Príprava je veľmi jednoduchá a pokrm je kaloricky veľmi vhodný aj pre tých, ktorí si strážia hmotnosť.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 2.7