Čašušuli

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.0 kg hovädzieho mäsa
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 300 g cibule
  • 1 PL paradajkovej pasty
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 PL mletej červenej sladkej papriky
  • 1 chillie paprička
  • 2 červené papriky
  • 500 g paradajok
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso narežeme na väčšie kúsky a sprudka ich orestujeme na oleji v tlakovom hrnci (asi 10 minút). Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a dusíme dokiaľ cibuľa nezozlátne. Zatiaľ si sparíme a olúpeme paradajky a nakrájame ich na menšie kúsky. K mäsu pridáme soľ, cukor, mletú papriku a paradajkovú pastu. Dobre premiešame a pridáme najemno nakrájané chillie, na prúžky nakrájanú papriku a paradajky. Prilejeme vývar, alebo vodu tak, aby bola 2 cm nad úrovňou zmesi, zatvoríme hrniec a po natlakovaní dusíme 30 minút a ďalších 10 minút necháme dôjsť v pare. Po otvorení privedieme opäť k varu, pridáme nasekaný (pretlačený cesnak) nasekanú petržlenovú vňať a krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou, alebo chlebom, prípadne hrubou lokšou (recept).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičné gruzínske jedlo – jedno z hlavných jedál. Je obdobou nášho gulášu a jedinečnú chuť mu dodáva vyvážený pomer surovín.

Hodnotenie autora 0